Съвременни Бохеми има редица по-малки проекти, които през годините се обособиха като самостоятелни, макар и под общата шапка на Бохемите. Всеки един от тях има за цел да развива и отразява различен културен сегмент в запазения ни бохемски стил. Ето и някой о по-видните:

CB Rooftop Sessions

CB Rooftop Sessions

По оригинална идея и специално подбрана локация, естествено, няма да твърдим, че не сме виждали подобни проекти по света. Серията смесва професионален видео и аудио запис на живи изпълнения от съвременни изгряващи групи с нетипична локация и час на заснемане. Използвайки модерна (често и най-новата) снимачна техника в съчетание с изключително красива гледка създаваме една аудио-визуална форма, освободена от студийните пространства, но запазваща професионалното звучене и визия. Проекта започва като инспирация от студийните сесии на BBC Radio 1, но се трансформира в нещо доста по-различно и в типичен бохемски подход. Сесиите са живи изпълнения по залез, които се снимат с екип между 7 и 10 човка на покрива на 70 метрова сграда с пълен аудио запис и многокамерно заснемане(вариращо между групите от 4 до 8 камери). Често има множество забавни ситуации, като вдигане на тежки инструменти и аксесоари към тях, по въже от страни на покрива, качване на кучета по вертикални стълби, недоволство от страна на съседите заради няколкото кънтящи квартали по време на саундчека, но всичко е в името на нещо красиво и безценно.

CB Magazine

CB Magazinе е естествена еволюция на проекта Съвременни Бохеми. В страниците му екипът ни разгръща подробно темата за съвременната ундърграунд култура в много от нейните форми. Използвайки списанието като медиум, разширяваме медията с радакторски прочит в запазен бохемски стил наблягащ на гонзо журналистиката. Акцентът вече не е само в отразяването на събития с фото и видео съдържание, но и обогатяването им с един по-задълбочен цялостен поглед над културата в която живеем. Издаването започна през юни 2016 г. и до сега са излезнали 4 броя, като всеки следващ има по-голям брой автори и повече засеганати тематики.

Музика – нови и нешироко познати групи от ъндърграунда
Събития – интересни събития от Балканите обхващащи всичко от концерти до фестивали
Интересни млади лица – занимаващи се с не особено познати културни дейности
Изкуство – съвременни творци от региона и тенденциите в днешния дигитален арт свят
Кино – подробни ревюта на филми и специален преглед над съвременното късометражно движение
Театър – съвременни постановки поставяни от млади артистични екипи
Литература – авторски разкази и пеозия.

VISITA

CB VIsita

Модерна видео визитка за съвременното изкуство във всички негови форми. Идеята е да представяме реални персонажи, създаващи изкуството, използвайки минималистичен видео подход. Акцент на визитките е реалната работа и работните пространства на съвременни артисти. Целта е създаването на късометражни документални видеа, които да представят процеса и инспирациите зад изкуството, създавано в днешно време. Искаме да дадем трибуна на множество независими творци, известни или не в масовото онлайн пространство и да подпомогнем тяхното развитие и популяризация. Минималистичният поглед и краткият дилаог с авторите ще даде лесно достъпна информация с множество визуални елементи. Сериите ще таргетират масова публика, градски тип хора, които се интересуват от съвременната култура.