Преди известно време столичният EXE Club ни срещна с набиращия безумна скорост диджей Мирко ди Флорио, с който имахме удоволствието да поговорим за сцената, защо обожава Ибиса и факторите,  които правят един диджей такъв.

EXE CLUB MIRCO DI FLORIO

Мирко, роден и израснал в Италия, открива любовта си към музиката едва на 4, когато се среща с първият си инструмент, а именно пианото. Няколко години по-късно открива първо миксирането, а след това продуцирането и през 2013 г. издава първия си сингъл “Feet”. Дебютният си сезон като диджей прекарва в Ибиса, като издава за (парти) лейбъли като Do Not Sleep, Repopulate Mars и Elrow, и получава егидата на колеги от ранка на Marco Carola, Leon Fisher и Loco DiceВ началото на тази година издаде One Reason, за който ни разказва в редовете по-долу:

Какво влияние има музикалното теоретично знание върху електронна музика?

Според мен теоретичното знание е много важно, благодарение достъпността на музиката в наши дни. Между лаптоп и лууп можеш да издадеш някой продукт, но за да достигнеш високо ниво и за да се отличиш от останалите е фундаментално да притежаваш теоретични музикални знания.

Коя е според теб дефиницията на DJ?

Под DJ се има предвид човекът, който е способен да забавлява хората чрез музика. Това е този, който ти позволява да се прибереш от клуба с усмивка.

Кое участие помниш най-добре, откакто започна кариерата ти и защо?

Със сигурност това в Space, Ибиза, преди около две години. Имах възможността да пускам в главната зала, за партито Do Not Sleep и не мисля, че е нужно да добавям каквото и да е! (бел. авт. – смее се 🙂

В моментите, в които миксираш и продуцираш, кой е ключовият фактор за финалния микс?

Не мога да посоча само един. Всеки трак има своята история, звук, емоция… според това в което се превръща докато композирам, си давам сметка дали трака е това, което искам или не. Някаква естествена еволюция е. Технически погледнато обаче, миксът е много комплексна процедура. Трябва да се направят много неща и да се сравнят много фактори преди да мога да кажа дали звука на даден трак ми харесва или не.

Коя е дестинацията, за която мечтаеш и на която би искал да пускаш тази година?

Много бих искал да пускам във DC10 по време на Paradise (Ибиса), това е абсолютната ми мечта поради много причини! Тази година планираме издаването на много нова музика с прекрасни лейбъли като Viva Music, Solotoko, Emerald, както и няколко турнета в Америка и Австралия.

DC10 Paradaise Ibiza

Какво е посланието ти за новите диджеи?

Обичайте музиката преди всичко.

Разкажи ни за концепцията и историята One Reason?

Когато направих One Reason търсих по-свежо звучене, исках да има по-весел groove tech house. Трябваше да приключа еп-то ми с Hector Couto и исках да е нещо по-динамично. Вокалите инспирираха заглавието, и така One Reason стигна до клубовете.