След месеци и месеци чакане, ето че най-накрая наближава любимият ми сезон – фестивалния.

Каквото и да си говорим, има два вида хора на този свят – тези които обичат фестивали, и тези с които не се виждам чак толкова през лятото, което би могло да прозвучи малко крайно, но преди да съдиш, виж какво сме подготвили тази година.

Колкото и напоследък да се говори за това че фестивалния живот е към края на съществуването си, със сигурност все още не ни липсва избор, както и качество според мен. Често споменаваме че Балканите са забравени от света, искаме да се телепортираме на Coachella и да се възхищаваме на събирането на Destiny’s Child, или да си опънем палатка на Burning Man в компанията на хиляди хора, един горящ човекоподобен куклен и няколко еднорози (или джуджета, в зависимост от субстанциите). Е, и аз искам, но изборът ни не е само между това и специалното турне на Галена в Студентски Град.

Така че елате с нас (или ако не можете, следвайте ни) из успешните фестивали в Европа и Балканите, пък догодина ще обсъждаме “вътрешното си аз” с еднорози, заедно.

Започваме със Primavera Sound Barcelona от 30ти май, където аз лично ще видя най-накрая Бьорк на живо, докато вие може да си изберете между Arctic Monkeys, Nick Cave & The Bad Seeds, Mount Kimbie, Father John Misty, Jorja Smith, Tyler the Creator Migos, и още куп имена. А споменах ли че Kyle Dixon и Michael Stein ще изпълнят музиката от Stranger Things? Мисля че няма нужда от повече детайли, остава само малко повече от месец.

[/vc_column][/vc_row]

На 3ти юни се прибираме на родна земя, почиваме си няколко дни и заминаваме за четиридневна приказка на 7ми, а именно Meadows in The Mountains. Тук се фокусираме повече върху цялостното изживяване и природата, възхищавайки се на красотата на Родопите и късмета ни да живеем на толкова красива почва, и събирайки сили за предстоящите музикални изживявания.

Имаме няколко дни за море, почивка, за жалост работа, но на 22ри избухваме на Hippielandia. Тази година ни подаряват втори концерт на Onyx за тези които, като мен, така и не успяха да стигнат до първият. Все още се обявяват имена, така че не спирайте да следите събитието им във Facebook, но до момента  знаем за Black Sun Empire, Mr. Multiplex, Detest, Dope D.O.D, Enter Shikari, HITO, JOY, SNTS, Souls OF MIschief, Temporary Permanence и The DJ Producer, като от сънародниците са обявени COOH, ATILA, The Top Stoppers, SECTA, DJ Akasha и SAVA и NDOE. Както винаги екипът на HippieLandia се справи блестящо, а предстоят още имена.

Остават ни петнайсеттина дни за почивка, рехабилитация и море, и почти неусетно вече е 4ти юли, а ние сме подготвили багаж и отиваме към WakeЪп! Open Air Festival, чиято програма се фокусира много повече върху различните изживявания, прекрасната компания и свежият въздух. А за който се прибере в София по време на последните дни на фестивала, има готова стриктно Jazz програма в столицата. Тук с биричка в ръка (или чаша бяло вино в моят случай) може да се насладим на изключителни артисти и легендарни джаз музиканти точно в центъра на града, а именно на A to Jazz Festival, където тази година ще присъстват Christian McBride, шведското трио Dirty Loops и Robert Glasper Experiment заедно с още куп талантливи артисти които предстои да открием следейки събитието.

Сега вече трябва да се клонирам. По време на същите три дни, тоест между 12ти и 14ти юли са Bilbao BBK Live и Mad Cool Festival. Ако решите да посетите Билбао, задължително минете през площада и се опитайте да не екслодирате докато не можете да спрете да ядете pinchos. А след това, ако не изядете и персонала от колкото са вкусни въпросните Pinchos, все пак стигнете до фестивала където ще може да видите Alt-j, Noel Gallagher, Childish Gambino, The Chemical Brothers и няколко други не особено незначителни имена. Ако успея наистина да се клонирам ще ви кажа наздраве в красивият Билбао, докато в не толкова далечният Мадрид гледам Pearl Jam и Alice in Chains.

И за да ми бъде още по-трудно, по време на тези два изключителни фестивала е и легендарният NOS Alive, във Лисабон. Има някакъв заговор срещу мен и опитите ми да съм навсякъде, усещам го.

Тук най-вероятно ще изпусна Queens of the Stone Age, Jack White, Two Door Cinema Club и Sampha, но имайки предвид програмата до сега, някак ще го преживея. Чакам вие да ми разкажете.

След два месеца концерти и припявания е време за една романтична екскурзия до Париж, за да се насладите на половинките си, да се обичате и да хапвате кроасани. Или пък е време за Lollapalooza и може би не чак толкова романтично изживяване.

Макар че зависи от вкусовете, може и Depeche Mode, Travis Scott, Kasabian и Dilo да ви действат романтично, не ви съдим!

RITUAL_GATHERINGS

А ако сте още на романтична вълна (или пък не) към края на юли и началото на август отиваме в Созопол, където екипът на Ritual Gatherings ни подготвя един прекрасен микс от уещания произхождащи от Созопол, Барселона и Тулум. През деня ще се наслаждаваме на плажа, красотата създадена от екипа и на локацията, и на усмихнатите прекрасни хора с които ще пиинем подбрани напитки с исторически произход, селектирани за да може да се потопим изцяло в подготвената до най-малкият детайл атмосфера. А вечерта ще започнем с номадска вечеря чрез която отново ще се насладим на храната, за да може през ноща да танцуваме на The Foreigners, Gemm и Shosho и да посрещнем изгрева с още едно питие в ръка, почивайки си на брега.

Можем и да си останем в Созопол или да обиколим красивите ни плажове, след което да се приберем и да подготвим багажа за едно последно музикално изживяване : Sziget Festival. Тук сме готови за безсъние и изключително жанрово разнообразие, като няколко от имената са Kendrick Lamar, Liam Gallagher (за да сме честни и видим и двамата братя), Gorillaz, Lana del Rey, Stormzy, Nick Murphy (fka Chet Faker), Nothing But Thieves, Zhu, Borgore и безброй други.

Аз лично след това се прибирам и заспивам за около 20 дни, но ако ми предложите още фестивали ще помрънкам малко и ще дойда с вас, след което наистина ще прекарам седмица в изолация.

Но преди всичко това, ще прекараме едно изключително лято и ще си припомним че “при нас не е чак толкова зле”.