И

зключително приятно ми е, когато не мога да определя нещо. Когато това е свързано с група, моментално означава, че съм намерила цикъла си за следващите няколко седмици. През последните два месеца попаднах на две такива банди, които все още не мога да определя, а това е чувство, което определено обичам.

Някога чували ли сте групата Kayo Dot?

Ако сте, значи знаете, че всяко тяхно участие има силата да ви пренесе в една индивидуална бездна, изцяло пригодена за нуждите ви на изолация в една добра компания. Ако ги знаетете, никога не бихте очаквали отварящите групи да свършат по-добра работа. Това беше и моментът, в който се влюбих в Nocktern.

Групата е съставена от Стоимен Стоянов, кийборд и програмиране, известенсен с проекта Them Frequencies; Иван Андреев, барабани; Лаурент Печ, двоен бас, и Чарлз Гуиро, цигулка.

След гига се срещнах със Стоимен. По думите на останалите, той е “главният виновник” за съществуването на групата. Впоследствие разбрах, че това е и първото участие на групата. Ако сте го пропуснали, не се безпокойте, защото съм сигурна, че ще последват още много възможности. Сигурна съм в това, защото знам, че момчетата ще представят дебютното си EP през декември 2016.

След като изказах всичко това, мога спокойно да ви препоръчам да ги чуете сами, защото, дори и да се опитвам да ги описвам повече, или ще звуча като групи или ще ви поканя в собствения ми филм, създаден от тяхната музика, а тoва е нещо, което наистина не искам да правя.