Пилотен брой на списанието с което отворихме нова страница в проекта Съвременни Бохеми. Това е началото на една инициатива за възраждане на автентичните различно-мислещи български писатели.

Даваме храна за мозъка във формата на качествено и оригинално съдържание.

Из редакторското въведение

През целия ми живот една от основните ми инспирации е била нощта. В тъмното, поведението ни не
е оковано от чуждите погледи и моралните ограничения. Мракът е прелестен дом за всички форми на
културни прояви. Тук намират корените си музиката, театърът, алкохолът, наркотиците, изкуството и всичко по-греховно и сладко. В прегръдките ѝ са израснали немалка част от артистите и емблематичните образи, които уважавам. Нощта е огромната детска площадка за бохеми, мястото където те се чувстват свободни от ужасните вериги на благоприличието. Енигматичните ѝ принципи винаги са пленявали въображението ми и са ме карали да търся ново определение на себе си като творец. Това очарование е и движещата сила зад Съвременни Бохеми. Започнахме проекта като начин да документираме и споделяме преживяванията си извън цензурата на конвенционалните медии. Независимо от страстта, с която творихме и множеството снимки и видеа, които
публикувахме, винаги ми липсваше повествователността, която можеш да намериш само в писменото слово. И точно с това първо издание на списанието, Ви представяме разширен поглед на нощта и съвременната култура. Всичко, което ще намерите в следващите страници изразява личното ни мнение и искрено се надявам, че никой не е очаквал нещо цензурирано.

Консумирайте без мярка авторските снимки, рецензии, поезия и истории за бохемския живот.

Наздраве и приятно четене!