Апокалиптичност, смърт, много розово и философия, изляти в калъп на тежка халюцинация. Какво по-прекрасно време да се впуснеш в радикално преразглеждане на смъртта, като философски проблем, от световната карантина, в която всеки медиен канал ти крещи за смъртността като човешка състояние.

Честно казано сигурно има, но иронията си остава в пълна сладост. 

Първото нещо, което прави моментално впечатление в Midnight Gospel на Пендълтън Уорд, е първичният контраст между 70ският LSD трип на анимацията, с изобилстващо количество трупове и спокойният диалог между героите. Без да се впускам в детайли за историята, ще кажа само, че анимацията е дело на истерзаните мозъци зад “Време за приключения“ – Пендълтън Уорд  и Майк Лейфилд (известен с анимациите за възрастни American Dad и Big Mouth). Диалогът е цялостна преработка на подкастовете на известния американски комик – Дънкан Трусел

Историята следва Кланси, странен апатичен младеж, прекарващ безцелните си дни интервюирайки създания в умиращи платени, част от вагинален квантов симулатор, оставен на произвола на съдбата. Приключението някак си се лее като една дълга халюцинация прекарана в метафизичен разговор, който не води на никъде, но доставя незабравимо преживяване по пътя си. 

Малко нищо не казвам с този текст, поне така каза Вегаса, но то малко е такъв и сериала. По-добро е от Рик и Морти(в някой отношения) и трябва да се гледа. 

Режисирано от:

Mike L. Mayfield(8 episodes, 2020)
Pendleton Ward(8 episodes, 2020)

Сценарии:

Mike L. Mayfield(written by) (8 episodes, 2020)
Duncan Trussell(created by) (8 episodes, 2020)
Duncan Trussell(written by) (8 episodes, 2020)
Pendleton Ward(created by) (8 episodes, 2020)
Pendleton Ward(written by) (8 episodes, 2020)
Meredith Kecskemety(written by) (1 episode, 2020)
Brendon Walsh(written by) (1 episode, 2020)